
Bio Řeřichový olej za studena lisovaný
Zdravý olej do gurmánské kuchyně
Řeřicha roste na místní půdě a je nám všem dobře známá z kuchyně. Je úžasné, že z tak malých semínek řeřichy můžeme vylisovat za studena tak chutný olej. V Pödöru používáme pro náš řeřichový olej pouze ekologicky pěstovaná semena řeřichy nejlepší kvality.
Cenná semena se důkladně očistí a poté lisují za studena. Tímto způsobem získáváme řeřichový olej nejvyšší kvality, který se může plně rozvinout účinkem a chutí. Jeho zlatožlutá barva a intenzivní vůně již prozrazují, že řepkový olej je něco velmi zvláštního.
Vyzvednutí u vašeho servisního PICK UP partnera
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.
POUŽITÍ ŘEŘICHOVÉHO OLEJE ZA STUDENA LISOVANÉHO
Zdravý a hodnotný řeřichový olej by se nikdy neměl příliš zahřívat. Měl by být používán pouze za studena nebo jen mírně zahřátý, protože jedině tak mohou cenné přísady rozvinout svůj silný účinek.
Jeho mírně ostrou, kořeněnou, typickou řeřichovou vůni lze zvláště dobře použít do salátů, majonéz, polévek a teplých příloh. Čerstvé a chutné pro vaši zdravou kuchyni.
SLOŽENÍ
100% řeřichový olej
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3693 kJ /898 kcal
Tuky99,6g
Nasycené mastné kyseliny15g
Mononenasycené mastné kyseliny52g
Polynenasycené mastné kyseliny32g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamových semínek.
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
SKLADOVÁNÍ
Neotevřené, skladujte na chladném a suchém místě chráněném před slunečním zářením po dobu 14-18 měsíců. Přesné datum minimální trvanlivosti je uvedeno na lahvičce.
Po otevření by měl být spotřebován do 3–4 měsíců, aby nedošlo ke ztrátě cenných přísad.
Nefiltrovaný olej - před použitím protřepejte!
Země původu: Rakousko
Certifikáty
BIO produkty od PÖDÖR byly certifikovány podle přísných kritérií. Chcete-li se dozvědět více, klikněte na tento odkaz.
POZITIVNÍ ÚČINKY ŘEŘICHOVÉHO OLEJE ZA STUDENA LISOVANÉHO
Olej z řeřichy obsahuje polynenasycené kyseliny alfa -linolové, které mohou působit proti zánětům v těle. Optimální poměr mezi omega-3 mastnými kyselinami a omega-6 mastnými kyselinami v řeřichovém oleji lisovaném za studena je vzácností a má také mimořádně pozitivní vliv na imunitní systém. V řeřichovém oleji je přesně tento poměr perfektně daný, a tak může snížit hladinu cholesterolu. Omega-3 mastné kyseliny jsou nezbytné zejména pro vegetariány a vegany, protože tento druh stravy lze jen stěží použít k absorpci přísady potravou. Účinek mastné kyseliny mimo jiné nepřímo ovlivňuje buněčný metabolismus a hormonální rovnováhu a má mimořádně pozitivní vliv na imunitní systém.