Bio olej z vlašských ořechů za studena lisovaný
Všestranný olej
Olej z vlašských ořechů je v kuchyni evergreen! Jeho ořechovou chuť lze kombinovat s širokou škálou pokrmů. Od salátů přes smažené maso, až po zeleninu: téměř neexistují žádné přísady, kterým by vlašský olej nepřidával zvláštní chuť.
Kromě toho je za studena lisovaný vlašský olej v nabídce zdravým doplňkem. Obsahuje hořčík a omega-3 mastné kyseliny, které jsou obecně prospěšné pro tělo. Jen pár lžiček stačí ke splnění denní potřeby esenciálních mastných kyselin.
POUŽITÍ VLAŠSKÝ OLEJ ZA STUDENA LISOVANÝ
Olej z vlašských ořechů již dávno dorazil do gurmánských kuchyní a nyní si také nachází cestu do vašich soukromých kuchyní. Díky ořechové vůni s lehkou chutí másla je vlašský olej mimořádně univerzální. Hodí se téměř ke každému pokrmu. Pokapané na dušené zelenině chutná stejně božsky jako se saláty, těstovinami nebo rýží. Měli byste být opatrní, abyste olej příliš nezahřáli, jinak by došlo ke ztrátě cenných ingrediencí. Tip: proměňte jednoduchý sendvič v gurmánský zážitek s několika kapkami jemného ořechového oleje!
SLOŽENÍ
100% olej z oloupaných BIO ořechových jader.
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3693kJ /898kcal
Tuky99,6g
Nasycené mastné kyseliny11g
Mononenasycené mastné kyseliny17g
Polynenasycené mastné kyseliny72g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
Skladování
Skladujte uzavřené na chladném a suchém místě, chraňte před světlem po dobu 14-18 měsíců. Přesné datum spotřeby je uvedeno na obalu.
Po otevření by měl být spotřebován do 3–4 měsíců, aby nedošlo ke ztrátě cenných ingrediencí.
Země původu: Rakousko
Certifikáty
BIO produkty od PÖDÖR byly certifikovány podle přísných kritérií. Chcete-li se dozvědět více, klikněte na tento odkaz.
POZITIVNÍ ÚČINEK VLAŠSKÉHO OLEJE
Olej z vlašských ořechů vyniká vyváženým poměrem nasycených a nenasycených mastných kyselin. Tato rovnováha snižuje krevní tlak a má pozitivní vliv na srdce a krevní oběh.
Omega-3 mastné kyseliny udržují zdravé nervy a funkci mozku. Kromě toho tyto esenciální mastné kyseliny regulují průtok krve a snižují hladinu cholesterolu, čímž snižují riziko infarktu.
Vlašský olej obsahuje větší množství hořčíku, který pomáhá snižovat stres a krevní tlak.
- Hausgemachte Lebercreme - cs
- Apfel-Chutney - cs
- Mit Camembert gefüllte Pilze an mariniertem Zwiebelsalat - cs
- Sommerlicher Kartoffelsalat mit Radieschen - cs
- Gegrillter Halloumi mit Belugalinsensalat - cs
- Gurkensalat mit Melone - cs
- Gefüllte Kartoffeln - cs
- Teigtaschen mit Gemüsepaprika - cs
- Nudelsalat mit Hühnchen und Mayonnaise - cs
- Rucolapesto - cs
- Hausgemachter Burger mit Feinschmecker-Mayonnaise - cs
- Zucchinispaghetti mit Pesto - cs
- Knoblauchcremesuppe mit Walnussöl-Croutons - cs
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.