Pondicherry pepř, bílý - celý
Bílý pepř se získává z plně zralých plodů oranžové až načervenalé papriky.
Vnější obal a dužnina z bobulí pepře se odstraní namáčením čerstvě sklizených bobulí pepře zabalených v pytlových pytlích po dobu asi 8 až 10 dnů, ideálně v pomalu tekoucí vodě.
Dužnina se odděluje od jádra a lze ji odstranit mechanicky. Béžové jádro pepře se pak suší na slunci a dále se bělí. To se později dostalo na trh jako bílý pepř.
Bílý pepř je méně aromatický než pepř černý, ale velmi pálivý, a proto by se měl používat střídmě.
- Zvláštnosti: Krémově zbarvené až bílé, hladké bobule
- Chuť: intenzivní, dlouhá kořenitost
- Pokrmy: lehké maso a drůbež, zelenina, rýže a těstoviny, ryby, lehké polévky a omáčky
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.