Medový kdoulový ocet
Ocet z babiččiny spíže
Kdoule je jedním z nejstarších plodů na světě a pěstuje se již více než 4000 let. Ještě před pár lety však z nabídky téměř úplně zmizel. Jen naše babičky si pamatovaly drsné ovoce s měkkým jádrem. Nyní ale kdoule zažívá comeback – a to nejen jako přísada do džemů a koláčů.
„Citron severu“, jak se kdoule také říká, je hlavní postavou ovocného octa Pödör.
Buclaté, zralé kdoule se pečlivě sklízejí a zpracovávají, dokud nakonec nevykvasí v dřevěných sudech. Z kdoule se tak nejprve vytvoří alkohol, až se při druhém kvašení změní na kyselinu octovou. Neustálá kontrola kvality a dlouholeté zkušenosti přispívají k jedinečné kvalitě kdoulového octa. Bez konzervantů a dalších přísad - 100% přírodní - kdoulový ocet chutná tak, jak by měl chutnat: intenzivně ovocný a čistý.
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.