
Višňový olej lisovaný za studena
Intenzivní chuť do kuchyně, zdraví pro tělo
Zlatavě žlutý višňový olej je vzácný olej, který je pro nás stále neznámý. Zlatavě žlutý olej z jádra višně byl již ve středověku ceněn pro své pozitivní účinky na zdraví. Vyznačuje se jemnou ovocnou notou a nesrovnatelnou elegantní marcipánovou vůní.
Višňová jádra vybíráme a zpracováváme námi speciálně vyvinutou metodou, skladujeme v chladírně a lisujeme za studena čistě mechanickými prostředky. Díky této šetrné přípravě a zpracování si náš višňový olej zachovává všechny své přísady.
Vyzvednutí u vašeho servisního PICK UP partnera
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.
POUŽITÍ VIŠŇOVÉHO OLEJE ZA STUDENA LISOVANÉHO
Cenné složky v tomto oleji mají pozitivní vliv na naše zdraví, proto by neměl chybět v žádné domácnosti. Náš višňový olej je jemně lisovaný za studena a nerafinovaný, což zaručuje zachování cenných přísad. Za studena lisovaný višňový olej je zvláště vhodný k rafinaci salátů, do omáček z divočiny a k aromatickým sýrům. Mnoho plodů se stane nádherným chuťovým zážitkem s několika kapkami višňového oleje a čokoládovými vločkami. Tip: Pro extra chuť zakapejte polévku nebo čerstvé těstoviny višňovým olejem.
SLOŽENÍ
100% olej z višňových jader
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3693kJ /898kcal
Tuky99,6g
Nasycené mastné kyseliny10,9g
Mononenasycené mastné kyseliny41g
Polynenasycené mastné kyseliny48,1g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
SKLADOVÁNÍ
Neotevřené, skladujte na chladném a suchém místě chráněném před slunečním zářením po dobu 14-18 měsíců. Přesné datum minimální trvanlivosti je uvedeno na lahvičce.
Po otevření by měl být spotřebován do 3–4 měsíců, aby nedošlo ke ztrátě cenných přísad.
Nefiltrovaný olej - před použitím protřepejte!
Země původu: Rakousko
POZITIVNÍ ÚČINKY VIŠŇOVÉHO OLEJE
Višňový olej se vyznačuje vysokým podílem omega-6 mastných kyselin a vitamínu E. Omega-6 mastné kyseliny a vitamín E jsou důležité látky pro lidský organismus. Chrání buňky před zničením a činí volné radikály neškodnými.
Velkou složkou višňového oleje je kyselina olejová, mononenasycená mastná kyselina, která je pro člověka nepostradatelná. Tyto zdravé tuky by měly být tělu dodávány pravidelně prostřednictvím jídla.