Bio Skořice (Ceylon) mletá
Skořice – koho hned nenapadne vánoční čas? V novodobé středoevropské historii je skořice především zimním kořením a používá se zejména do pečiva, dezertů, punče a svařeného vína.
Ve skutečnosti je skořice jedním z nejstarších známých koření a v jihoasijských zemích se používá již několik tisíc let.
Cejlonská skořice je známá také jako pravá skořice. Pochází především ze Srí Lanky a jižní Indie. Ta se získává z vnitřní kůry skořicového keře, který patří do čeledi vavřínovitých. Několik těchto tenkých vrstev je umístěno na sebe nebo zatlačeno do sebe, přičemž se při schnutí svinují.
Cejlonská skořice tak připomíná stočený doutník. Jako tyčinka, je světle hnědé barvy, silně aromatická a má jemně nasládlou chuť.
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.