Štýrský Dýňový olej za studena lisovaný
Sytě zelený chuťový zázrak podzimu
Chuť štýrského dýňového oleje je téměř jako na dovolené v nejjižnějším rakouském městě. Tento olej ale dokáže ještě více! Je nejen skvělým společníkem do salátů, míchaných vajec a sladkých pokrmů, ale má také co nabídnout po zdravotní stránce.
Cenné tuky z dýňových semínek migrují přímo do sytě zeleného oleje lisováním za studena v Pödöru. Zajímavé vědět: Na štýrský dýňový olej Pödör potřebujete asi 30 dýní nebo 2,5 kilogramu dýňových semínek na litr.
POUŽITÍ ŠTÝRSKÉHO DÝŇOVÉHO OLEJE LISOVANÉHO ZA STUDENA
Štýrský dýňový olej je sytě zelený a s intenzivní vůní ořechů. Jeho chutě připomínají vlašské ořechy, křupavý chléb a jemný karamel. Dýňový olej je jedním z nejoblíbenějších jedlých olejů. Pokud ho chcete použít tradičním štýrským způsobem, použijte ji k dochucení smaženého kuřecího salátu, do dýňové krémové polévky nebo bramborového salátu. Jeho intenzivní chuť také dává gulášům a zeleným listovým salátům jinou delikátní chuť. Pro odvážné nakapejte dýňový olej na vanilkovou zmrzlinou se šlehačkou nebo zjemněte těsto na dort zeleným zázračným olejem.
SLOŽENÍ
100% Olej ze štýrských dýňových semínek.
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3693kJ /898kcal
Tuky99,6g
Nasycené mastné kyseliny17,1g
Mononenasycené mastné kyseliny33,9g
Polynenasycené mastné kyseliny48,6g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
SKLADOVÁNÍ
Neotevřené, skladujte na chladném a suchém místě chráněném před slunečním zářením po dobu 14-18 měsíců. Přesné datum minimální trvanlivosti je uvedeno na lahvičce.
Po otevření by měl být spotřebován do 3–4 měsíců, aby nedošlo ke ztrátě cenných přísad.
Nefiltrovaný olej - před použitím protřepejte!
Země původu: Rakousko
POZITIVNÍ ÚČINKY ŠTÝRSKÉHO DÝŇOVÉHO OLEJE
Více než polovinu štýrského dýňového oleje tvoří polynenasycené mastné kyseliny. Ty rozšiřují cévy a posilují tak imunitní systém.
Antioxidanty chrání naše buňky - buněčné stěny před volnými radikály.
Koncentrovaná síla vitamínů E, A, B1, B2, B3, C a D působí na mnoha místech těla. Tyto vitamíny snižují například vysokou hladinu cholesterolu a riziko vzniku arteriosklerózy nebo mozkové mrtvice.
- Omelett mit Wirsing und Kürbiskernöl - cs
- Tomatenschiffchen gefüllt mit Kräuterquark - cs
- Spaghetti mit Bärlauch und Käse - cs
- Gemüse-Hähnchen-Wok mit Kürbiskernöl - cs
- Hähnchenbrust mit Chilisenf und Brokkoli-Kartoffelpüree - cs
- Spanische Zucchini-Kartoffel Tortilla - cs
- Frischkäse mit Kürbiskernöl und gebratener Paprika - cs
- Zucchinirösti mit Quark und Kürbiskernöl - cs
- Apfelsalat mit Käse und Kürbiskernöl - cs
- Salat von grünen Bohnen mit Pödör Bio Mariendistelöl, Pödör Steirisches Kürbiskernöl und Pödör Apfelbalsamico - cs
- Kürbisgemüse mit Pödör Quittenessig, Pödör Rapsöl und Pödör Steirisches Kürbiskernöl - cs
- Lachstatar mit Pödör Aprikosenessig und Pödör Steirisches Kürbiskernöl - cs
- Buntes Kartoffelpüree mit Pödör Bio Leinöl und Pödör Steirisches Kürbiskernöl - cs
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.