Bio Kurkuma mletá
5-5,5% obsah kurkuminu
Kurkuma je jednou z nejstarších známých bylin v Asii.
Již asi před 10 000 lety, poté, co se lidé usadili v blízkosti velkých řek v Indii a začali využívat rostliny v zemědělství, se při přípravě pokrmů používalo stále více bylin, kořenů, kůry a plodů mnoha rostlin. Před 5000 lety se kurkuma stala jedním z nejdůležitějších indických koření.
Na začátku 14. století přivezl žlutý prášek z jihovýchodní Asie z jedné ze svých cest benátský obchodník Marco Polo. Charakteristická jasná, intenzivní žlutá barva dala kořenu četná jména (kurkuma, šafránový kořen, indický šafrán, žlutý kořen) a nyní se často používá v potravinářském průmyslu jako přírodní barvivo do těstovin, hořčice nebo rýžových pokrmů.
Kurkuma, která patří do rodiny zázvorů, dodává směsím kari jejich typickou barvu.
Kurkuma chutná jemně kořeněně, dřevitě-květinově, zemitě, s jemným hořkým tónem.
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.