Kubebový pepř
Pepř Kubebový pochází z Jávy a dalších indonéských ostrovů, ale pěstuje se také v jiných oblastech Indonésie a na Srí Lance. Plody se sklízejí zelené těsně před dozráním a poté se suší na slunci, dokud slupka téměř nezčerná. Chuťově se krychlový pepř s jinými paprikami nemůže srovnávat, u tohoto pepře dominuje hřejivý, kafrový a kořenitě pepřový tón připomínající nové koření, eukalyptus a mátu. Kořenitost je spíše jemná, dominuje lehce hořkosladká chuť. Původně se krychlový pepř s mentolovým nádechem používal na žaludeční, močové a dýchací potíže pro své všestranné zdraví prospěšné vlastnosti.
Má antiseptické vlastnosti a je velmi oblíbený v ajurvédské kuchyni. Je ideální se směsmi pepře a koření, jako je ras el hanout, rybí pokrmy, sýr, chutney a mořské plody. Paprika Cubeb zažívá v moderní kuchyni renesanci již několik let. Zvláštnost: svraštělé hnědé bobule s malou stopkou Chuť: hořkosladká s jemnou kořenitostí Pokrmy: ryby, mořské plody, sýry, chutney, vepřové maso, drůbež.
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.