Bio Olej Camelina za studena lisovaný
Zdravý olej z domova
Camelina, také nazývaná lnička setá nebo falešný len, roste v místních oblastech a vypadá poněkud podobně jako řepka. Je těžké uvěřit, že z malých semen rostliny lze vytvořit tak silný olej. Pödör používá pro svůj Kamelinový olej pouze ekologicky pěstované suroviny.
Pro lisování za studena se semena melou a jemně zpracovávají. Výsledkem je kamelinový olej nejvyšší kvality, který se může plně rozvinout v chuti a účinku. I žlutozlatá barva prozrazuje, že tento rostlinný olej je něco velmi zvláštního.
POUŽITÍ OLEJE CAMELINA LISOVANÉHO ZA STUDENA
Jak naznačuje termín „lisovaný za studena“, olej camelina by se nikdy neměl příliš zahřívat. Cenné přísady rozvíjejí svůj silný účinek pouze tehdy, když si je užíváme studené nebo jen mírně ohřáté. Olej camelina je proto ve studené kuchyni jako doma a cítí se opravdu dobře v pomazánkách, studených omáčkách a salátech. Zdravý olej, kterým lze také pokapal omeletu nebo těstoviny, na závěr rozvine svou plnou vůni. Chuť připomíná křupavý hrášek a čerstvě posekanou trávu. Neobyčejná kombinace!
SLOŽENÍ
100% olej z cameliny - lničky seté
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3693kJ /898kcal
Tuky99,6g
Nasycené mastné kyseliny9g
Mononenasycené mastné kyseliny17g
Polynenasycené mastné kyseliny74g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
SKLADOVÁNÍ
Neotevřené, skladujte na chladném a suchém místě chráněném před slunečním zářením po dobu 14-18 měsíců. Přesné datum minimální trvanlivosti je uvedeno na lahvičce.
Po otevření by měl být spotřebován do 3–4 měsíců, aby nedošlo ke ztrátě cenných přísad.
Nefiltrovaný olej - před použitím protřepejte!
Země původu: Rakousko
Certifikáty
BIO produkty od PÖDÖR byly certifikovány podle přísných kritérií. Chcete-li se dozvědět více, klikněte na tento odkaz.
POZITIVNÍ ÚČINKY OLEJE CAMELINA
Olej camelina obsahuje polynenasycené alfa-linolenové kyseliny, které mohou působit proti zánětům v těle.
Vzácností je optimální poměr mezi omega-3 a omega-6 mastnými kyselinami v jedlých olejích. Přesně tento poměr se nachází v camelinovém oleji a tím snižuje hladinu cholesterolu.
Omega-3 mastné kyseliny jsou nezbytné zejména pro vegetariány a vegany, protože u těchto typů stravy téměř nedostanete přísadu do svého jídelníčku. Účinek mastné kyseliny má mimo jiné mimořádně pozitivní vliv na hormonální rovnováhu, buněčný metabolismus a imunitní systém.
- Karottensalat mit Vanille - cs
- Blumenkohl-Pizza mit einer Sauce aus getrockneten Tomaten - cs
- Melonensalat mit Minze - cs
- Honigmelonen-Gazpacho - cs
- Frühkartoffel-Cremesuppe mit eingelegten Radieschen - cs
- Erbsensalat mit pochiertem Ei - cs
- Fisch mit Spargel en papillote - cs
- Gemüse-Schinken Wrap - cs
- Omelett mit Leinsamenmehl und Spinatsalat - cs
- Brokkolisalat mit Joghurt - cs
- Oeuf Cocotte, mit Leindotteröl - cs
- Sonnenblumencreme mit Tomaten - cs
- Johannisbeer-Melonen-Shake - cs
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.