%
Bio Sezamový olej za studena lisovaný_1

Bio Sezamový olej za studena lisovaný

Z ekologického zemědělství

Sezam je považován za nejstarší olejnatou rostlinu na světě. Je ceněn zejména pro vysoce kvalitní tuky, které obsahuje. Pro sezamový olej je typická jeho světle žlutá barva, typická sezamová, svěží vůně. Je velmi oblíbený pro asijská jídla.

Bio sezamový olej od společnosti Pödör se získává z bílých semen sezamu. Sklizeň se i dnes téměř výhradně provádí ručně. Jedině tak lze zajistit, aby semena, která se používají k lisování, měla potřebnou zralost.

Vyzvednutí u vašeho servisního PICK UP partnera

Množství:
CENA BEZ REGISTRACE 1.950 Kč / l
195 Kč
-5% 195 Sleva pro členy klubu
CENA PRO ČLENY KLUBU
185 Kč
CENA BEZ REGISTRACE 1.356 Kč / l
339 Kč
-5% 339 Sleva pro členy klubu
CENA PRO ČLENY KLUBU
322 Kč
CENA BEZ REGISTRACE 1.118 Kč / l
559 Kč
-5% 559 Sleva pro členy klubu
CENA PRO ČLENY KLUBU
531 Kč
Verfügbarkeit und Preis auf Anfrage!
Můžeme vám pomoci?

Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.

SLOŽENÍ

100% olej z bio sezamových semen

NUTRIČNÍ HODNOTY

Průměrné nutriční hodnoty na 100g:

Energetická hodnota3693kJ /898kcal

Tuky99,6g

Nasycené mastné kyseliny13g

Mononenasycené mastné kyseliny42g

Polynenasycené mastné kyseliny45g

Sacharidy0g

Cukry0g

Bílkoviny0g

Sůl0g

Může obsahovat stopy ořechů a arašídů!

OMEGA MASTNÉ KYSELINY

Omega-3 0,6 g
Omega-6 18,9 g
Omega-9 42 g

SKLADOVÁNÍ

Neotevřené, skladujte na chladném a suchém místě chráněném před slunečním zářením po dobu 14-18 měsíců. Přesné datum minimální trvanlivosti je uvedeno na lahvičce.

Po otevření by měl být spotřebován do 3–4 měsíců, aby nedošlo ke ztrátě cenných přísad.

Nefiltrovaný olej, před použitím protřepejte!

Země původu: Rakousko

Certifikáty

BIO produkty od PÖDÖR byly certifikovány podle přísných kritérií. Chcete-li se dozvědět více, klikněte na tento odkaz.

POUŽITÍ BIO SEZAMOVÉHO OLEJE

Jeho příjemná vůně dodává exotickou chuť každodenním pokrmům, jako je rýže, těstoviny nebo vegetariánská jídla. Dokonale harmonizuje se syrovou a dušenou zeleninou (zejména červenou řepou, špenátem), na zjemnění a dochucení polévek (např. Zeleninová a rajčatová polévka) a omáček, na přípravu zeleninových a ovocných salátů.