POUŽITÍ BALSAMICA Z ČERVENÉHO VÍNA
Balzamikový ocet lze v kuchyni využít mnoha způsoby, proto byste si měli vybrat správný přípravek podle zamýšleného použití. Tradičně se balzamikové octy rozlišují podle tloušťky a intenzity chuti. Řídký balzamikový ocet je vhodný pro každodenní použití - do salátů, dušené nebo syrové zeleniny, k dochucení polévek a omáček. Intenzivnější balzamikový ocet zjemní předkrmy, pečeně, grilovaná jídla a ryby.
Nejdůležitější rada: řiďte se vlastní chutí, klidně zkoušejte nové recepty a kombinace, abyste si rozšířili chuťové obzory.
Skvěle ladí s listovými saláty, ale vyzkoušejte také s intenzivními oleji, jako je olej z vlašských, lískových, hroznových nebo meruňkových jader kombinovaných pro přípravu dresinků. Vyzkoušejte náš recept na salátový dresink!
Hodí se k dušené i syrové zelenině, k dochucení polévek a dušených pokrmů a k dochucení dipů a omáček (zejména hnědých omáček).
Vynikající k pečeni, zvěřině a k marinování masa s bylinkami.