Květová sůl z Portugalska
Sklizeň nejen tradiční mořské soli, ale i kvalitního Flor de Sal v krátkém období od června do září vyžaduje hodně času, trpělivosti a zručnosti. Techniky sklizně vyvíjené po staletí, plus dostatek slunce a lehký vánek jsou základními požadavky pro zahájení sklizně Fleur de Sel. Uprostřed léta, kdy slanost v solných pánvích přírodních rezervací Ria Formosa a Sapal de Castro Marim v jižním Portugalsku stoupá, by měl přes solné pláně vát lehký vánek, aby rozptýlil vzlínající vlhkost z odpařovacích jezírek.
Teprve poté se za příznivého počasí začne na povrchu solných polí tvořit tenká vrstva soli. Nyní nastala doba, kdy zkušení solníci pečlivě ručně sbírají solné květy, než navždy klesnou na dno solných plání. Real Flor de Sel má jemnou, lehce křupavou konzistenci a lze ji snadno rozetřít mezi prsty. Pro mnoho kuchařů je Flor de Sel skutečnou královnou všech stolních solí, má jemnou chuť, křupavou konzistenci a je obohacena o množství základních minerálů a stopových prvků.
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.