Březový cukr
Náš březový cukr, známý také jako xylitol, pochází výhradně z evropské produkce, především z Finska. Surovinový základ pro výrobu tvoří tvrdé dřevo z břízy a buku, z trvale udržitelného lesního hospodářství. Extrakce xylitolu je velmi složitá. Náš xylitol se získává z dřevěného cukru xylózy v technicky složitém procesu. Do naštípaného dřeva se přidává voda. Vodní hmota dřeva se poté čistí a filtruje, dokud se od xylitolu zcela neoddělí všechny cizí látky. Žádný strom se nekácí pouze kvůli výrobě xylitolu.
Dřevo, které nelze použít na výrobu papíru, se hodí zejména pro březový cukr. Zvláštností xylitolu je jeho kariostatický a antikariogenní účinek, který byl prokázán v různých klinických studiích. Březový cukr má o něco menší sladící schopnost než standardní domácí cukr a má pouze malý vliv na hladinu cukru v krvi, takže je velmi vhodný pro diabetiky. Konzumace se nedoporučuje dětem do 3 let, ale i dospělí by měli na tento cukr přecházet jen pozvolna, protože nadměrná konzumace xylitolu může působit projímavě.
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.