Pepř Timut sečuánský - celý
Pepř Timut, nepálská varianta sečuánského pepře, roste v nedotčených nepálských horách Himalájí. V nadmořských výškách 2000 metrů a více jsou plody, které rostou na keřích, pečlivě sbírány, sušeny a ručně sbírány místními farmáři. Používají se především aromatické plody nebo semenné lusky tohoto koření, které má příjemné tóny citrusů a grapefruitu. Obvykle roste divoce na keřích a keřích až do vysokohorských oblastí. Sklízí se na podzim, zralé plody se pak suší na slunci, dokud se neotevřou.
Malé černé semínko pak vypadne. Většina chuti je ve stěnách kapsle. Spíše středně pálivá paprika timut je pro asijskou kuchyni nepostradatelná a často se kombinuje s odrůdami pálivého chilli. Charakteristická je brnění chuť a mírná necitlivost na jazyku. Ještě před několika lety byla paprika timut mimo Asii jen stěží dostupná. Pepř Timut je ideální do všech pokrmů z wok, lehkých pokrmů z drůbeže a ryb. Pepř dodává směsím paprik citrusově svěží nótu. Směs koření smíchaná se skořicí, fenyklem, badyánem a hřebíčkem je známá jako klasické koření „Chinese Five Spice“.
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.