
Bio Mandlový olej za studena lisovaný
Tekutá sladkost z Asie
Mandle nejsou jen zdravá svačinka mezi jídly nebo oblíbená přísada do pečiva, ale také se z nich dá vylisovat úžasný olej. Mandlový olej Pödör je pěstován ekologicky.
Lisuje se pouze za studena. Tak vzniká olej s vůní marcipánu, který je v kuchyni i v kosmetice ceněn více než 4000 let.
Vyzvednutí u vašeho servisního PICK UP partnera
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.
POUŽITÍ BIO MANDLOVÉHO OLEJE LISOVANÉHO ZA STUDENA
Vysoce kvalitní mandlový olej má náročnou dvojí roli: Díky své jedinečné chuti olej září v kuchyni a v kosmetice je tak oblíbený díky své šetrnosti k pokožce. Mandlový olej Pödör lze proto flexibilně používat uvnitř i vně.
Kuchaři rádi kombinují olej, který chutná mírně jako marcipán, se zeleninou všeho druhu - bez ohledu na to, zda je dušená, smažená nebo syrová. Skvěle chutná také v kombinaci s ovocným octem jako zálivka na salát. Těstoviny a sýr jsou o to lahodnější se zálivkou z několika kapek mandlového oleje a chuť je podpořena i ve sladkostech a dezertech.
Mandlový olej je v kosmetice oblíbený díky svým vyživujícím vlastnostem: jako masážní olej, pro péči o vlasy nebo pro namáhanou pokožku.
SLOŽENÍ
100% Olej z bio mandlí
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3693kJ /898kcal
Tuky99,6g
Nasycené mastné kyseliny8g
Mononenasycené mastné kyseliny70g
Polynenasycené mastné kyseliny22g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
SKLADOVÁNÍ
Neotevřené, skladovujte na chladném a suchém místě chráněném před slunečním zářením po dobu 14-18 měsíců. Přesné datum minimální trvanlivosti je uvedeno na lahvičce.
Po otevření by měl být spotřebován do 3–4 měsíců, aby nedošlo ke ztrátě cenných přísad.
Nefiltrovaný olej - před použitím protřepejte!
Země původu: Rakousko
Certifikáty
BIO produkty od PÖDÖR byly certifikovány podle přísných kritérií. Chcete-li se dozvědět více, klikněte na tento odkaz.
POZITIVNÍ ÚČINKY BIO MANDLOVÉHO OLEJE
Hlavními složkami mandlového oleje jsou nasycené a nenasycené mastné kyseliny. Díky kombinaci těchto dvou látek je tento olej tak zdravý. Zvláště nenasycené mastné kyseliny mají vyrovnávací účinek na srdce a krevní oběh. Díky vyváženému poměru mastných kyselin je navíc mandlový olej pokožkou obzvláště dobře snášen.
Kyselina olejová obsažená v mandlovém oleji, mononenasycená mastná kyselina, proniká hluboko do vrstev pokožky a pomáhá transportovat pečující látky. Kyselina linolová také zklidňuje podrážděnou pokožku a činí ji opět sametově hebkou.
- Spargelsalat mit Ei, Spinat und Pödör Bio Mandelöl - cs
- Pödör Bio Mandelöl und Pödör Aprikosenessig Dressing - cs
- Buchweizenbrei mit Joghurt und Apfel - cs
- Brownies mit Mandeln und Mandelöl - cs
- Omega-3 Erdbeershake mit Erdmandelmehl - cs
- Rohe Avocado-Torte mit Limetten und Mandelöl - cs
- Himbeer-Tiramisu mit Mandelöl - cs
- Milchreis mit Himbeeren - cs
- Cremesuppe aus gebackenen Pflaumen - cs