
Olej z vlašských ořechů za studena lisovaný
Všestranný olej
Olej z vlašských ořechů je v kuchyni používaný již mnoho let! Jeho oříškovou chuť lze kombinovat s celou řadou pokrmů. Od hlávkového salátu přes smažené maso až po zeleninu: téměř neexistují žádné přísady, kterým olej z vlašských ořechů nepřidává na zvláštní chuti.
Za studena lisovaný ořechový olej je navíc zdravým doplňkem. Obsahuje hořčík a omega-3 mastné kyseliny, které jsou pro tělo prospěšné. Jen pár lžic stačí ke splnění denního požadavku na esenciální mastné kyseliny.
Vyzvednutí u vašeho servisního PICK UP partnera
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.
POUŽITÍ VLAŠSKÉHO OLEJE ZA STUDENA LISOVANÉHO
Olej z vlašských ořechů již dávno dorazil do gurmánských kuchyní a nyní si nachází cestu i do těch soukromých. Díky oříškové, lehce máslové chuti je olej z vlašských ořechů velmi univerzální - hodí se téměř ke každému pokrmu. Zalitá dušená zelenina chutná stejně nebesky jako saláty, těstoviny nebo rýže. Jen byste měli dávat pozor, aby se olej příliš nezahříval, jinak se cenné ingredience ztratí. Tip: proměňte jednoduchý sendvič v rozkoš s několika kapkami jemného oleje z vlašských ořechů!
SLOŽENÍ
100% Olej z loupaných jader vlašských ořechů
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3693kJ /898kcal
Tuky99,6g
Nasycené mastné kyseliny11g
Mononenasycené mastné kyseliny17g
Polynenasycené mastné kyseliny72g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
SKLADOVÁNÍ
Neotevřené, skladované na chladném a suchém místě chráněném před sluncem po dobu 14-18 měsíců. Přesné datum minimální trvanlivosti je uvedeno na lahvičce.
Po otevření by měl být spotřebován do 3–4 měsíců, aby nedošlo ke ztrátě cenných přísad.
Země původu: Rakousko
POZITIVNÍ ÚČINKY OLEJE Z VLAŠSKÝCH JADER
Olej z vlašských ořechů vyniká z rostlinných olejů díky vyváženému poměru nasycených a nenasycených mastných kyselin. Tato rovnováha snižuje krevní tlak a má pozitivní vliv na srdce a krevní oběh a také na hladinu cholesterolu.
Především zdravé omega-3 mastné kyseliny udržují nervy a mozkové funkce zdravé. Tyto esenciální mastné kyseliny navíc regulují průtok krve a omezují ukládání v cévách. Výsledek: snížené riziko infarktu.
V ořechovém oleji je vyšší množství hořčíku. Minerál pomáhá snižovat stres a tím také snižuje krevní tlak.
- Walnussöl Dressing - cs
- Erdbeer-Rucola-Salat mit Schinken - cs
- Camembert mit Walnussöl - cs
- Rucola-Salat mit Walnuss-, Erdmandelöl und Tomatenessig - cs
- Blumenkohlcremesuppe mit Pödör Walnussöl - cs
- Pödör Hähnchenbrustsalat mit Pödör Walnussöl und Pödör Himbeerbalsamico Dressing - cs
- Pödör Walnussöl und Pödör Himbeerbalsamico Dressing - cs
- Spargel mit Nuss-Gremolata und Pödör Walnussöl - cs
- Gebratener Wirsing mit Ziegen-Grillkäse, Pödör Walnussöl und Pödör Himbeerbalsamico - cs
- Zwiebelsuppe mit Pödör Rapsöl, Pödör Bieressig und Pödör Walnussöl - cs
- Ziegenkäse mit Walnussöl - cs
- Omega 3-Granola - cs
- Rote Bete Salat mit gerösteten Walnüssen - cs