
Bio Zalariz Olej z dýňových semínek
Sytě zelený chuťový zázrak podzimu
Je nejen skvělým společníkem do salátů, míchaných vajec a sladkých pokrmů, ale má také co nabídnout po zdravotní stránce. Cenné tuky z dýňových semínek migrují přímo do sytě zeleného oleje lisováním za studena v Pödöru.
Zajímavé vědět: Na dýňový olej Zalariz od společnosti Pödör potřebujete asi 30 dýní nebo 2,5 kilogramu dýňových semínek na litr.
Vyzvednutí u vašeho servisního PICK UP partnera
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.
POUŽITÍ ZA STUDENA LISOVANÉHO OLEJE ZALARIZ Z DÝŇOVÝCH SEMÍNEK
Dýňový olej Zalariz je sytě zelený a s intenzivní vůní ořechů. Jeho chutě připomínají vlašské ořechy, křupavý chléb a jemný karamel. Dýňový olej je jedním z nejoblíbenějších jedlých olejů. Jeho intenzivní chuť také dává gulášům a zeleným listovým salátům jistotu. Odvážní pokapou dýňovým olejem vanilkovou zmrzlinu se šlehačkou nebo zjemněte těsto na dort zeleným zázračným olejem.
SLOŽENÍ
100% Bio olej z dýňových semínek
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3693kJ /898kcal
Tuky99,6g
Nasycené mastné kyseliny17,1g
Mononenasycené mastné kyseliny33,9g
Polynenasycené mastné kyseliny48,6g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
SKLADOVÁNÍ
Neotevřené, skladujte na chladném a suchém místě chráněném před slunečním zářením po dobu 14-18 měsíců. Přesné datum minimální trvanlivosti je uvedeno na lahvičce.
Po otevření by měl být spotřebován do 3–4 měsíců, aby nedošlo ke ztrátě cenných přísad.
Nefiltrovaný olej - před použitím protřepejte!
Země původu: Rakousko
Certifikáty
BIO produkty od PÖDÖR byly certifikovány podle přísných kritérií. Chcete-li se dozvědět více, klikněte na tento odkaz.
POZITIVNÍ ÚČINKY BIO DÝŇOVÉHO OLEJE ZALARIZ
Více než polovinu dýňového oleje Zalariz tvoří polynenasycené mastné kyseliny. Ty rozšiřují cévy a posilují tak imunitní systém.
Buněčné chrániče jsou také antioxidanty. Chrání buňky a buněčné stěny před volnými radikály.
Koncentrovaná síla vitamínů E, A, B1, B2, B3, C a D působí na mnoha místech těla. Tyto vitamíny snižují například vysokou hladinu cholesterolu a riziko vzniku arteriosklerózy nebo mozkové mrtvice.
- Gemüse-Hähnchen-Wok mit Kürbiskernöl - cs
- Omelett mit Wirsing und Kürbiskernöl - cs
- Hausgemachte Kürbiskerncreme - cs
- Parfait mit Kürbiskernöl und Apfelbalsamico Crema - cs
- Tagliatelle mit Pödör Kürbiskernpesto - cs
- Hausgemachtes Pesto mit Pödör Kürbiskernöl - cs
- Kürbiscremesuppe - cs
- Klassischer bayerischer Kartoffelsalat mit Pödör Kürbiskernöl - cs
- Hausgemachte Mayonnaise mit Pödör Kürbiskernöl - cs
- Kartoffelsalat mit hausgemachter Kürbiskernöl-Mayonnaise - cs
- Kürbiskernöl Vinaigrette - cs
- Buntes Kartoffelpüree mit Pödör Bio Leinöl und Pödör Steirisches Kürbiskernöl - cs
- Lachstatar mit Pödör Aprikosenessig und Pödör Steirisches Kürbiskernöl - cs