Pravý černý kampotský pepř
Kampotské papričky ze stejnojmenné oblasti v Kambodži patří mezi nejlepší papriky na světě. Horké, vlhké podnebí poblíž pobřeží Thajského zálivu a těžká jílovitá půda tvoří dokonalý základ pro vynikající vlastnosti papriky. Kultivace se tradičně provádí výhradně ručně a je velmi pracná. Při pěstování se nepoužívají umělá hnojiva ani pesticidy. Všechny druhy pepře pocházejí ze stejné rostliny, barva je dána stupněm zralosti a zpracováním.
Černý kampotský pepř se získává z plodů ještě zeleného pepře. Po sklizni se zrna suší na slunci a bobule v důsledku probíhajícího fermentačního procesu zčernají. Následuje pečlivý ruční sběr, abychom do Evropy poslali jen ty nejkrásnější a nejtlustší bobule. Pro černou verzi kampotského pepře je charakteristická příjemná, silná ostrost s nádechem máty a eukalyptu. Black Kampot se hodí ke všem druhům tmavého masa a vydatným pokrmům.
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.