
Piniový olej lisovaný za studena
Luxusní lesní olej
Hustý les, jehličnany kam oko dohlédne a zlatožlutá pryskyřice: to je místo, kde se necháte unést, když nasajete vůni oleje z piniových oříšků. A právě tuto vůni lze nalézt v exotické chuti rostlinného oleje. Piniový olej je jedním z nejvybranějších olejů na světě, protože velká část výrobního procesu se stále provádí ručně.
Piniové oříšky se s láskou sbírají ručně. Oloupaná semena borovice Pödör jemně lisuje za studena, aby si zachovala svou chuť a přísady. Dopřejte si kousek luxusu v kuchyni s aromatickým olejem z piniových oříšků!
Vyzvednutí u vašeho servisního PICK UP partnera
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.
POUŽITÍ PINIOVÉHO OLEJE LISOVANÉHO ZA STUDENA
Zacházejte se vzácným olejem z piniových oříšků jako s dobrým vínem: Oslavte každé sousto pokrmu, které jím bylo vyšlechtěno! Jemná chuť oleje z piniových oříšků jako jehličnanů se hodí do těstovin a rýže, stejně jako do dušených ryb nebo zeleniny. Borovicový olej také vynikne v salátech a dokonale se hodí k ovocným octům. Určitě vyzkoušejte piniový olej v kombinaci s balzamikovým octem z černého rybízu Pödör!
SLOŽENÍ
100 % Olej z piniových oříšků
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3693kJ /898kcal
Tuky99,6g
Nasycené mastné kyseliny7g
Mononenasycené mastné kyseliny25g
Polynenasycené mastné kyseliny68g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
SKLADOVÁNÍ
Neotevřené, skladujte na chladném a suchém místě chráněném před slunečním zářením po dobu 14-18 měsíců. Přesné datum minimální trvanlivosti je uvedeno na lahvičce.
Po otevření by se měl spotřebovat do 3–4 měsíců, aby se neztratily cenné ingredience.
Nefiltrovaný olej - před použitím protřepat!
Země původu: Rakousko
POZITIVNÍ ÚČINKY PINIOVÉHO OLEJE
Vyvážený poměr mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin v piniovém oleji z něj dělá požitek pro srdce a pro hladinu cholesterolu.
Některé nenasycené mastné kyseliny, jako jsou esenciální mastné kyseliny, si tělo nedokáže vyrobit samo. Jednoduchou a především chutnou metodou, jak tělu dodat esenciální mastné kyseliny, je vaření s piniovým olejem. Esenciální mastné kyseliny jsou zodpovědné za to, že tělo může absorbovat cenné vitamíny A, D, E a K.
- Pödör Ei-Brokkolisalat mit Pödör Pinienkernöl und Pödör Birnenessig - cs
- Pödör Pinienkernöl und Pödör Birnenessig Dressing - cs
- Carbonara mit Pödör Pinienkernöl und Lachs - cs
- Pödör Carbonara mit Pödör Pinienkernöl - cs
- Pödör Pinienkernöl- und Pödör Leinölsoße - cs
- Pödör Pinienkernöl- und Leinölsoße mit Garnelen - cs
- Rucola-Basilikumpesto mit Pödör Pinienkernöl und Pödör Pininkernen - cs
- Champignons mit Ricotta, Pesto und Pödör Pinienkernöl - cs
- Nudelsalat mit Honigmelone, Pödör Pinienkernen und Pödör Pinienkernöl - cs
- Caesar Salat mit Polenta-Croutons - cs
- Gebackene Pilzköpfe gefüllt mit Quinoa und Hühnchen - cs
- Gegrillter Spargel mit Pinienkernöl-Dressing - cs
- Gemischter Salat mit gerösteten Tofu-Würfeln - cs