Thomas Bühner
Thomas Bühner je členem ligy špičkových německých kuchařů více než 20 let. Syn ženy v domácnosti a úřednice, který se narodil v Riesenbecku v roce 1962, měl své první zkušenosti v gastronomii v podnikání prarodičů: vždy na uvítanou byl krajíc čerstvého hnědého chleba s máslem a vestfálskou šunkou, zatímco pozdě večer klapot kuchyně a hospodské mumlání hlasů posloužilo jako pozadí před spaním.
A přesto mladý jevištní muž dlouho nevěděl, jak bude po škole pokračovat v kariéře. Zatímco se jeho dvojče obrátilo na truhlářství, zkouška způsobilosti z úřadu práce objasnila: měl na výběr kuchař, pekař nebo farmář. Bylo rozhodnuto stát se kuchařem a už tehdy Bühner rodičům oznámil: „Pokud se stanu kuchařem, budu také dobrý“ - zásada, kterou dodržuje dodnes. Bühner absolvoval školení ve švýcarském domě v Paderbornu. Následovaly pozice u Güntera Scherrera v düsseldorfském Hiltonu, v Landhaus Scherrer v Hamburku a také v restauraci Grand Cru v Lippstadtu a restauraci Jörg Müller ve Westerlandu na Syltu.
V roce 1989 Bühner konečně odešel do Black Forest Haralda Wohlfahrta v Baiersbronnu jako Chef de Partie. Jedna z nejdůležitějších stanic pro něj, protože na Wohlfahrtu ho fascinovala nejen disciplína a důslednost, které jsou pro jeho profesi nepostradatelné, ale především přístupem k zemi a lidskostí, kterou šéf všem svým zaměstnancům předvádě. Nejlepší předpoklady pro převzetí pozice hlavního kuchaře v restauraci La Table v Dortmundu v roce 1991. O pět let později mu byla udělena první michelinská hvězda, druhá následovala v roce 1998 a třetí michelinská hvězda v roce 2011.
Gault Millau jmenoval Bühnera „Nováčkem roku“ v roce 2001 a „Kuchařem roku“ jen o pět let později. Thomas Bühner a manažer restaurace Thayarni Kanagaratnam provozují restauraci la vie v Osnabrücku od dubna 2006. Thomas Bühner je od roku 2009 „Grand Chef“ v Relais & Chateaux. Kromě toho je la vie od začátku roku 2010 členem „Les Grandes Tables du Monde“.