
Makový olej za studena lisovaný
Znovu objevená specialita
Makový olej byl dlouhou dobu podceňovanou a často zapomenutou přísadou v evropských kuchyních. Světle žlutý rostlinný olej zažil v posledních letech jen renesanci - protože dokáže více, než byste si na začátku mohli myslet.
Do Pödör makového oleje se dostanou pouze zcela zralá semena máku setého. Lisování za studena navíc zajišťuje, že se uchová co nejvíce zdraví prospěšných látek.
Díky pečlivému výrobnímu postupu je mákový olej s jemnou chutí snadno stravitelný, a proto je ideální pro dietní kuchyni. Každý, kdo ještě nezařadil makový olej do svých oblíbených, si to rozmyslí hned po první kapce přes čerstvé těstoviny!
Vyzvednutí u vašeho servisního PICK UP partnera
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.
POUŽITÍ ZA STUDENA LISOVANÝ MAKOVÝ OLEJ
Olej z máku má jemně oříškovou chuť, kterou lze plně rozvinout, zejména ve studených pokrmech. Díky svému optimálnímu složení přináší makový olej rozmanitost do nízkokalorické a zdravé kuchyně. Skvěle se hodí k dušené nebo syrové zelenině, salátům a pokrmům z tradiční středoevropské kuchyně. Ne nadarmo je světle žlutý olej oblíbený u makových nudlí, makových knedlíků nebo makových závinů.
SLOŽENÍ
100% olej z modrého máku
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3751kJ /896kcal
Tuky99,6g
Nasycené mastné kyseliny14g
Mononenasycené mastné kyseliny15g
Polynenasycené mastné kyseliny71g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
SKLADOVÁNÍ
Čerstvý makový olej je citlivý a rychle žlukne. Při skladování je proto nutná zvláštní péče.
Neotevřené, skladované na chladném a suchém místě chráněném před slunečním světlem po dobu 12-15 měsíců. Aktuální datum minimální trvanlivosti je uvedeno na lahvičce.
Po otevření vložte do lednice a spotřebujte do 3 měsíců!
Nefiltrovaný olej - před použitím protřepejte!
Země původu: Rakousko
POZITIVNÍ EFEKT MAKOVÉHO OLEJE
V za studena lisovaném makovém oleji se nachází plných 87 až 90 procent nenasycených mastných kyselin. Pomůžete tím především srdci a oběhovému systému.
Makový olej se od ostatních rostlinných olejů odlišuje vysokým podílem omega-6 mastných kyselin, jako je kyselina linolová a arachidonová. Ty si tělo neumí vyrobit samo, ale zajišťují důležité funkce v organismu, a jsou proto nesmírně důležité. Nepřímo kontrolují krevní tlak a zánětlivé reakce.
- Muffins mit Mohnöl und karamellisierten Waldfrüchten - cs
- Pödör Mohnöl-Kirschkuchen - cs
- Kirschjoghurt mit Mohnöl und Schwarzem Johannisbeer-Balsamico - cs
- Gurkensalat mit Mohnöl und Kirschessig - cs
- Karamellisierte Pflaumen (Zwetschgen) mit Schwarzer Johannisbeer-Balsamico, Mohnöl und Vanilleeis - cs
- Zimtparfait mit Mohnöl und Apfelbalsamico Crema - cs
- Knochen stärkendes Frühstück – mit Pödör Mohnöl - cs
- Weißer Schokoschaum mit Pödör Mohnöl und Erdbeeren in Pödör Himbeerbalsamico - cs
- Gebackene Birne mit Mohnöl-Creme - cs
- Obstsalat mit Mohnöl - cs
- Heidelbeer-Smoothie mit Mohnöl - cs
- Kalte Himbeersuppe mit Mohnöl und gedrehten Mohnstangen - cs
- Kalte Gurkensuppe mit Mohnöl - cs