Bio paprika mletá


Po pepři je paprika nejdůležitějším a nejpoužívanějším kořením ve většině evropských kuchyní. Rostlinný rod paprika patří do čeledi hluchavkovitých. Plody zvané lusky jsou velmi barevné a dozrávají v několika barevných fázích, např. od zelené přes žlutou až po červenou. U naší uzené papriky, vybrané a ručně sbírané plně zralé, se jasně červené papriky udí na dubu a suší. Tento proces trvá několik dní, během kterých papriky ztratí přes 90 % své hmotnosti. Po uzení se sušené lusky jemně melou. Výsledná uzená paprika přesvědčí aromatickou kouřovou, ale i ovocnou chutí. Ve Španělsku se koření používá v mnoha tradičních pokrmech, jako je klobása chorizo nebo paella. Uzená paprika se navíc hodí ke všem jídlům, která snesou uzený tón. Použití: masitá jídla, polévky a omáčky, bramborová jídla, zelenina, rýžová jídla, těstoviny, paella, guláš, BBQ produkty, dušená jídla
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.
OBLÍBENÉ NAŠICH ZÁKAZNÍKŮ