
Bio extra panenský olivový olej lisovaný za studena
Oblíbený aromatický olej ze středomořské oblasti
Každý to ví, každý to miluje: olivový olej! Aby mohl plně rozvinout svůj potenciál, měl by být vždy lisován za studena, extra panenský a bio. Pouze přírodní olivový olej z kontrolovaného pěstování nabízí typickou chuť, kterou chcete.
Olivový olej Pödör je lisován za studena a je zaručeno, že bude vyroben bez míchání z pěstitelského místa. Pod řeckým sluncem, přesněji v Laconii na Peloponésu, rostou a vzkvétají olivy pro nesrovnatelný olej.
Vyzvednutí u vašeho servisního PICK UP partnera
Napište nám nebo zavolejte v pracovní dny v naší úřední době od 9:00 do 16:00 na následující telefonní číslo +420 778 887 772.
POUŽITÍ BIO OLIVOVÉHO EXTRA PANENSKÉHO OLEJE LISOVANÉHO ZA STUDENA
Žádný jiný olej není mezi znalci a profesionálními kuchaři tak oblíbený jako olivový olej. Pokud je stále původní a bio jako olej Pödör, chuťovému zážitku už nic nestojí v cestě. Za studena lisovaný olivový olej lze použít různými způsoby: jednak velmi klasicky do salátů a dresinků, ale také k úpravě polévek a těstovin. Pokud je to možné, olivový olej by se neměl ohřívat, jinak dojde ke ztrátě zdraví prospěšných přísad. Panenský olivový olej je proto na smažení méně vhodný.
SLOŽENÍ
100% olej z oliv z kontrolovaného pěstování.
NUTRIČNÍ HODNOTY
Průměrné nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota3404kJ /825kcal
Tuky92g
Nasycené mastné kyseliny13g
Mononenasycené mastné kyseliny71g
Polynenasycené mastné kyseliny8g
Sacharidy0g
Cukry0g
Bílkoviny0g
Sůl0g
Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sezamu!
OMEGA MASTNÉ KYSELINY
SKLADOVÁNÍ
Neotevřený, skladujte na chladném a suchém místě chráněném před slunečním zářením, lze používat 14-18 měsíců. Přesné datum spotřeby je uvedeno na lahvičce.
Po otevření by měl být použit za 3-4 měsíce, aby se neztratily jeho cenné vitamíny, stopové prvky a minerály.
Nefiltrovaný olej; před použitím protřepejte!
Země původu: Řecko
Certifikáty
BIO produkty od PÖDÖR byly certifikovány podle přísných kritérií. Chcete-li se dozvědět více, klikněte na tento odkaz.
POZITIVNÍ ÚČINKY BIO OLIVOVÉHO EXTRA PANENSKÉHO OLEJE
Kyselina olejová je považována za nejdůležitější mononenasycené mastné kyseliny. Snižuje hladinu LDL cholesterolu a tím snižuje ukládání v cévách.
Podivný název, který má za sebou silnou složku: polyfenol. Fytochemikálie snižují riziko diabetu 2. typu a obezity a také kardiovaskulárních chorob. Polyfenol navíc inhibuje oxidační procesy v těle.
Panenský olivový olej je velmi bohatý na vitamín E, což je silný antioxidant. Při 12 miligramech na sto gramů je olej jednou z nejdůležitějších potravin pro tento vitamín. Vitamín E působí jako lapač volných radikálů a chrání tak buňky před poškozením.
- Lammbraten in Orangen-Glasur mit Rosmarin und Pödör Apfelbalsamicosenf - cs
- Warmer Blumenkohlsalat mit Chiasamen - cs
- Kartoffel-Bärlauch-Suppe mit Leindotteröl - cs
- Pödör Cäsar Salat de luxe - cs
- Rucola-Salat mit Walnuss-, Erdmandelöl und Tomatenessig - cs
- Lauwarmer Wirsingsalat - cs
- Pastinaken-Cremesuppe - cs
- Kohlrabi-Cremesuppe mit Koriander und Pistazienöl - cs
- Caesar Salat mit Polenta-Croutons - cs
- Lachsfilet mit Sekt, Kapern und Traubenkernöl - cs
- Gebackene Möhren mit Pistazien und Koriander - cs
- Glutenfreier Tabouleh - cs
- Hähnchensalat mit karamellisiertem Fenchel - cs